Peach Cobler

פעם לפני שנים רבות כאשר הילדה הגדולה היתה בת שלוש לערך והקטנה עוד לא שנה, עצרנו באחת הנסיעות באיזה מסעדת דרכים האוכל התמהמה, והילדה דורשת תשומת לב. כמקובל באמריקה, הביאו לה דף וצבעים בזמן ההמתנה, והיא דרשה שאצייר לה סוס. "אני לא יודע לצייר" אמרתי. אשתי היקרה כמובן עסוקה עם הקטנה אז אמרה לי "אין דבר כזה שאבא לא יודע". אז לקחתי את אחד מצעצועי הפלסטיק שלה (בצורת סוס) והעמדתי על השולחן וניסיתי לצייר לפי הדגם. הראש יצא לא רע, אבל הגוף היה רזה יחסית ולא ממש אסתטי. אבל הילדה אהבה את זה. מאז יש לנו מעין אימרה כזאת שאין דבר שאבא לא יכול, ואז אני נאלץ לגלות כישורים שמעולם לא היו לי.

הילדה הגדולה שוב דרשה דבר מה. לפני שנה בערך, חזרה ממחנה קיץ של תנועת הנוער, והודיעה שהם אפו יחד מעין עוגה שקוראים לה peach cobler. זה מעין מאפה שבו הפירות בתחתית, ומעליהם בצק וכשמגישים את זה, זה יוצא די מבולגן אבל טעים מאד. שמחתי שהם מצאו בשבילה משהו נטול אגוזים ושוקולד (אלרגיות). אבל עכשיו היא דורשת שאבא יאפה את זה בבית. מחיתי שכבר שנים רבות אני לא אופה (פעם יצאו לי כמה דברים). יותר קל לקנות. אשתי אמרה שאין דבר שאבא אינו יכול לעשות (בשביל ילדים כמובן). אז עשיתי כמה נסיונות עם מתכונים שמצאתי באינטרנט. שום דבר לא היה מוצלח מאד, אבל בסופו של דבר שיפצרתי מספיק כדי שלא יהיה מתוק מדי, מימי מדי וכולי. אז הנה המתכון שלי, ואני שם אותו באינטרנט כדי שאחרים יתלוננו עליו, וזו תרומתי לעולם. אני אשתדל מאד שהמתכון יהיה מדוייק, וגם מוסיף צילומים כהוכחה שזה עובד.

זה מתכון קל למדי, וגם סלחן (כלומר אפשר לרמות קצת) והוא בשני שלבים. תחילה מערבבים פירות ועוד כמה דברים בתבנית ואופים עד שחלק מהנוזלים נעלם, הכמות פוחתת והפירות רכים וחמים. מוציאים מהתנור. שלב שני: מערבבים כמה חומרים למעין בצק ומפזרים מעל לפירות שבתבנית. אופים שוב עד שמוכן. ממתינים קצת ומגישים. לכן יש שתי רשימות של מצרכים לפי שני השלבים. אבל, יש לדאוג שהכל בבית לפני שמתחילים. הצרפתים קוראים לזה mise en place שזה אומר: תוציא הכל על השולחן ותכין מראש שלא יהיו הפתעות. הוצאתי הכל לצלם הבוקר וגיליתי שנגמר עמילן תירס ורצתי לחנות להביא. אז הנה צילומי המצרכים והכלים:

peach-cobler-mise-en-place-1
Mise en place – first baking
peach-cobler-mise-en-place-2
Mise en place – second baking

החומרים לערבוב ראשון:
6 כוסות (או 850 גרם) אפרסקים או נקטרינות או שאר פירות (הילדות מעדיפות על טהרת האפרסק), פרוסים וללא הגלעין. אני משתמש בקפוא אבל אפשר ורצוי טרי.
רבע כוס סוכר (אני משתמש בחום, אבל כל סוכר עובד)
רבע כפית קינמון טחון (לא חייב אבל זה עוזר)
שמינית כפית אגוז מוסקט (ממש לא חייב) (אפשר גם דברים ארומטיים אחרים לפי בחירתכם).
כף מיץ לימון
שתי כפות עמילן תירס (או כל עמילן נקי אחר)
תבנית אפייה (רצוי זכוכית). שלי רבועה בגודל 8×8 אינץ' (20×20 ס"מ) ובעומק 2 אינץ' (5 ס"מ).

שמים את הפירות בתבנית ועליהם מפזרים את שאר המצרכים. ככה זה נראה:

peach-cobler-before-1st-baking

אופים בתנור במשך בערך חצי שעה (אני אפיתי בדיוק חצי שעה), בחום 425F שזה יוצא 220 צלזיוס פחות או יותר. התנור ממילא לא מדוייק. אחרי רבע שעה מוציאים, מערבבים ומחזירים לתנור לעוד רבע שעה. אחרי חצי שעה זה צריך להיראות כמו בצילום הבא. אם הפירות עוד לא חמים למגע והנפח לא ירד, יש להמשיך באפייה…

peach-cobler-after-1st-baking

בינתיים (בזמן האפייה של הפירות), מכינים בצק. החומרים הם:
כוס קמח תופח מאליו
רבע כוס סוכר (כמו קודם, אני משתמש בחום, אבל אפשר כל סוכר)
כפית אבקת אפייה (תופח מאליו מכיל קצת, אנחנו מוסיפים עוד)
קמצוץ מלח (אם הגעתם לשמינית כפית זה יותר מדי, בכלל אפשר לוותר).
שש כפות חמאה (85 גרם) חתוכה לקוביות קטנות. (אפשר להשתמש במרגרינה ואז יוצא מתכון טבעוני. הבנות שלי לא טבעוניות. יש מי שמשתמש בשומן חזיר – זה אכן עובד בבצקים כאלה).
שליש כוס מים רותחים (לכן יש קומקום בצילום).

מערבבים את החומרים היבשים בקערה, חותכים את החמאה, כמו בצילום הבא:

peach-cobler-before-mixing

מוסיפים את החמאה לאבקות. מערבבים בידיים עד שנוצרים מעין גרגרים ואז מוסיפים את המים ובוחשים לקבלת בצק. כך בתיאוריה. לי את סבלנות ולא רוצה ללכלך את הידיים אז אני מוסיף חמאה, מערבב עם כף בחוסר חשק מוחלט, מוסיף מים רותחים וממשיך עם הכף עד התוצאה שבצילום הבא. בינתיים, לא שמעתי תלונות על טיב התוצאה.

peach-cobler-mixed-batter

אחרי האפייה של הפירות, מוציאים מהתנור ומפזרים את הבצק בגושים מעל הפירות כמו בתמונה:

peach-cobler-before-2nd-baking

אופים בתנור חצי שעה בחום נמוך יותר: 390F שזה בערך 200 צלזיוס. מוציאים וכך זה נראה:

peach-cobler-after-2nd-baking

עכשיו צריך לחכות עשר דקות לפני שמגישים חם. גם כדי שיתקרר קצת, וגם כדי שהעמילן יעשה את פעולתו בזמן הקירור ויספח אליו קצת מהנוזלים של הפירות. יש לומר לילדות (או ילדים, לפי מה שהכנתם מראש) להמתין עשר דקות או שאבא לא אופה שוב לעולם. מתחננים, מתווכחים, ואחרי עשר דקות של ויכוחים אפשר להגיש:

peach-cobler-being-served

6 תגובות בנושא “Peach Cobler

  1. כל הכבוד לאבא המשקיען!
    לא ידעתי ש-Peach Cobbler זה מה שקוראים אצלינו "בעברית" – "קראמבל פירות".
    נראה מצוין. תוספת כדור גלידה וניל ממש תשדרג את זה 🙂

    אהבתי

    1. גם אני לא ידעתי אם יש לזה שם בעברית. יש באמריקה ציפוי עוגות שעשוי מפירורי בצק (דומה למה שעשיתי אבל בלי מים) ולזה קוראים Crumbles. קשה לי עם עברית מודרנית

      אהבתי

  2. You're the Expert. You can do anything 🙂

    אם כי הזיכרון שלי על השתלשלות העניינים קצת שונה, אני בהחלט מרוצה מהתוצאה. ידעתי במי לבחור!

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s