הנה ציפור נחמדה שראיתי וצילמתי לראשונה בסוף חודש מאי של השנה המבוזבזת הנוכחית. זה היה בשמורה מקומית שנקראת על שם Joseph D. Grant. זהו מין של פרוש מהסוג spinus. יש ארבעה מינים מהסוג הזה באמריקה, וכולם נמצאים בקליפורניה וזה היחיד שהוא נדיר ושלא ראיתי בעבר.

יש לי צילומים יפים של כל ארבעת המינים, שלושה מהם נקראים Goldfinch ממש כמו החוחית שבארץ, אבל הם קרובים יותר למין אירופי שעוד לא יצא לי לראות: חוֹרְפִּי. ראינו עוד הרבה בעלי חיים יפים באותה שמורה, וגם חזרנו לשם כעבור שבועיים לצילומים נוספים של הרבה ציפורים אחרות. אז הייתי מוכן לכתוב רשומה על "חוחיות". אלא מה, כבר שנים שאיני מצליח לתפעל את התוכנות שאני משתמש בהן לניהול צילומים. הצטברו לנו מאות אלפי צילומים, והכל איטי ולא בשליטה. לצורך רשומות מסוג זה (אוסף של צילומים מכל עשרים השנים האחרונות) יש לחפש את הצילומים המתאימים לפי הכיתוב שהוספתי להם, והמחשב קורס. הגיע זמן לשיפוץ נוסף.

כבר עשיתי מספר שיפוצים למחשב הזה במהלך השנים. החלפתי ספק כוח, מערכת קירור של CPU, כרטיס גרפי (כאשר קניתי מוניטור 4K). החלפתי כרטיס Wi-Fi, הוספתי USB3 ונפטרתי מכרטיס מודם! גם התקנתי כמה מאווררים נוספים. במקור המחשב הגיע עם כונן SSD קטן עבור מערכת ההפעלה. החלפתי את הכונן הקשיח השני באחר גדול 6T אבל הוא עובד לאט. בכל שיפוץ, יש לגבות את המערכת, כי אין לדעת אם החולה יצא מזה בחיים. הפעם, הוספתי כונן SSD 4T, העברתי את כל הצילומים לשם (והוא כמעט התמלא) והעברתי את תוכנת ניהול הצילומים לעבוד עם הכונן החדש. הניתוח הצליח ופתאום הכל עובד מהר. אפשר לחפש תמונות לפי טקסט, אפשר לעבד תמונות מהר. בקיצור – אפשר לחזור אל הבלוג.

אלא מה: בארבע השנים האחרונות לא מיינתי צילומים, לא ממש תייגתי את מה שצריך. אם אני רוצה למצוא צילום יחסית טוב של נניח American Goldfinch, אני צריך להזכר איפה ומתי הוא צולם. בדרך כלל זה עובד, אבל הפעם הזכרון לא ממש שיתף פעולה. אז התחלתי במשימה הארוכה מאד של תיוג ומיון צילומים. הרבה מאד צילומים. בסופו של דבר סיימתי עם כל הצילומים של 2020. אז הנה קצת סיכום של תחילת השנה, דברים שראיתי ולא התפניתי לכתוב עליהם לפני פרוץ המגיפה והסגר הגדול. המהלך תחילת הסגר הלכנו הרבה בשכונה, וגם כתבתי על זה לא מעט. אז הנה מבט על הזמן שקצת לפני כן.
ינואר בהוואי
שלחתי את אשתי עם שתי חברותיה לטיול של כמעט שבועיים בהוואי. אני נשארתי בבית עם הבנות. עבדתי מהבית והבנות היו בבית הספר. אשתי חזרה עם הרבה חוויות וצילומים יפים, ובחרתי רק שניים כי אני מניח שהיא תכתוב על זה (אם היא תרצה) ובכל זאת הטיול לא היה שלי. התפקיד שלי היה לזהות את בעלי החיים. רוב בעלי החיים של הוואי אינם מקומיים אלא הגיעו עם בני האדם במהלך השנים. יש כמה מקומיים והנה שניים מהם:


פברואר בעבודה
הייתי רגיל לצאת להליכה בעבודה בכל צהריים (כאשר מתאפשר). יום אחד ראיתי ציפור יפה שבדרך כלל איני רואה, אז שבוע אחר כך הבאתי את המצלמה הגדולה לעבודה וצילמתי מאות תמונות בצהרי היום. חלק מהן הצליח יפה, אבל את הציפור לא ראיתי שם שוב. זו היתה הפעם האחרונה בה הלכתי לצלם בעבודה. הנה שני ברווזים. הראשון הוא צולל ימי (Greater Scaup) שמזדמן נדיר ביותר בארץ, ונפוץ אצלנו. השני הוא ברווז קטן ויפה שנקרא עבראש לַבְנוּנִי (Bufflehead).


הנה שתי ציפורי חוף שנפוצות אצלנו אבל קל להתבלבל ביניהן. הראשון הוא חרמשון ארוך מקור (Long-billed Curlew) והשני קטן יותר, עם מקור קצר יותר ונקרא חרמשון קטן (Whimbrel). הקטן יותר גם מזדמן נדיר לארץ.


ולבסוף, אחת הציפורים הנפוצות ביותר פה, אבל הצילום יצא טוב עם רקע יפה. הציפור נקראת בעברית דרורן רונן.

צילומים מפארק עירוני
בהמשך פברוואר היו סימנים שמצב המגיפה לא טוב, אבל עוד לא היה סגר. הלכנו בסופי שבוע ובחגים לטייל בחוץ בין השאר בפארק עירוני שנקרא Lake Elizabeth. יש שם מסלול הליכה של בערך שלושה קילומטר סביב אגם מלאכותי וגם מדשאות, מתקני משחקים לילדים ושולחנות פיקניק. מקום נחמד. באמצע החודש עשיתי שם סיבוב מהיר וצילמתי כמה ציפורים, וגם מצאתי שחף שלא אמור להיות שם.

בעברית הוא נקרא שחף פסיפי. הוא שחף גדול (מהסוג Larus) ונבדל משאר השחפים הגדולים באיזורנו בכך שקצות הכנף אינם שחורים אלא בצבע אפור בהיר, כמו גב הכנף. (כאשר הציפור עומדת,קצה הכנף הם הנוצות שנראות כאילו הן המשך הזנב). זהו שחף שאמור להופיע רק לחוף האוקיינוס, ואנחנו במרחק רב מספיק כדי שהופעה שלו בעיר תיחשב אירוע יוצא דופן.
שבוע אחר כך, חזרתי אל הפארק, הפעם עם הבת הגדולה, כי גם היא רצתה לראות את השחף המיוחד. יש שם שחפים לרוב ממספר מינים גדול, וגם המיוחד היה שם. לא רק היה שם, אלא היו גם כמה צעירים מאותו מין, ועוד דברים מיוחדים. תחילה, עצרנו לצלם ברווזה מיוחדת – זו פעם ראשונה שאני רואה מנדרין סיני שלא בגן החיות.

בהמשך המסלול, שוב ציפור מיוחדת: Hutton’s Vireo. אין לה שם עברי. הבת גם מצאה את הקן של הציפור. בסופו של דבר הקינון הזה נכשל (גילינו זאת בביקור נוסף).

הגענו אל מזח סירות שיש באגם, ושם היתה תצוגה מרשימה של שחפים. גם השחף המיוחד היה שם, עם הרבה צעירים ובוגרים ממינים שונים. שחפים כאלה קשים מאד לזיהוי, במיוחד הצעירים. יש להם שלושה או ארבעה מופעים שונים, אותו מין יכול להיות כהה או בהיר, והם גם יוצרים מיני כלאיים בתדירות כל כך גבוהה שיש לבני הכלאיים שמות נפרדים. הנה שלושה בוגרים שראינו ממינים שונים:



אני מוסיף צילום של אחד הצעירים. היה דיון מעמיק בפורומים של צפרים לגבי הזהות של השחף הנ"ל. ניתן לומר שאינו דומה לשום דבר שמישהו מהם ראה אי פעם. בסופו של דבר המסקנה היתה שהשחף הוא כנראה הכלאה של שחף פסיפי עם שחף כספי,הוא בן שנתיים (מופע של שנה שניה) ויש לו פגם גנטי שגורם למקור להיות בהיר (הוא קצת לבקן).

חזרנו לפארק אחרי חודש. זה כבר זמו של סגר. מאז אני עובד בבית. השחפים המיוחדים עפו להם. אבל מצאתי סבכון מהמין שפספסתי בעבודה. בנוסף צילמתי סנאי ממין פולש אוכל תמרים.


סיום: הצצה אל החודשים האחרונים
השבוע התחילה שנת הלימודים, עדיין במתכונת סגר. הבנות לומדות בבית ואני עובד בבית, אז לא יוצאים לטיולים. אבל בקיץ יצאנו כמה פעמים. יצאנו לטיול של תשעה ימים אל מדינת אורגון השכנה (לא אל איזור פורטלנד, ששומר נפשו ירחק משם). אשתי לקחה את הבנות לשבועיים של טיול אל Yellowstone וחזרו עם הרבה חוויות וצילומים. הנה מעט הצצה אל הטיול אל אורגון.
תחילה: נקר שחור־גב. זו פעם ראשונה שאני רואה זכר בוגר (כתם צהוב בראש). הוא דיגמן לנו בסיור סביב אגם בתוך לוע הר געש:

הנה בעל חיים חמוד על לבה קרושה ליד אותו אגם

בדרך חזרה עברנו בשמורה שנראתה בתחילה לא מרשימה במיוחד. סיבוב ארוך ברכב באיזור מוצף שנמצא במדבר גבוה. ואז בפעם הראשונה בחיי ראיתי שחפית בצבע שחור. בעברית היא נקראת "מירומית שחורה". הנה שחפיות בצילום מרחוק. משמאל: מירומית שחורה (Black Tern). באמצע: שורה של שחפית שחורת־אוזן (Forster’s Tern). השחפית הגדולה מימין היא שחפית כספית (Caspian Tern).

בשמורה דומה כבר בתוך קליפורניה, רצינו לראות עגורים צעירים. במקום זה מצאנו תחמסים בתעופה! לראשונה בחיי אני מצלם תחמס באור יום.

אני מקווה לכתוב על כל זה בקרוב.
ה-PINCH מעניין, ראיתי דומה מאוד בגלפגוס אולי טיפה קטן יותר בגלל גילו. לא מומחית.
שתהיה לכם שנה טובה עם עוד הרבה טיולים ועצה קטנה שאתה בטוח מכיר. שמור הכל על כונן חיצוני.
אחרי שאבדתי עקב תקלת חשמל מרכזית מידע, יש לי גיבוי שאני מעבירה פעם ב לכונן מהיר יותר.
כל הכבוד לשדרוג העצמי.
אהבתיאהבתי
כאחד שמכיר אותך האוהב גם טיולי צפרות וגם טכנולוגיה, הייתי מארגן רשת ביתית עם "ענן" בייתי. מתקין תוכנת גיבוי על כל מחשב בבית.
ככה כל העבודות נשמרות במקום אחד שכל לשדרג ולתחזק. המחשבים האישיים יכולים להיות קלים רק לתוכנות וכרטיס גרפי חזק.
לגבי תמונות הצפרות הן מדהימות וגם לקריאה של הפוסטים מהנה ומעשירה.
אהבתיאהבתי
תמונות נהדרות (כרגיל…)
אהבתיאהבתי
גם אני ראיתי השנה מירומית בפעם הראשונה בחיים 🙂
"שלי" היו מירומית לבנת-כנף, לא שחורות לחלוטין אלא עם בטן וכנפיים לבנות חלקית.
ואת ה-bufflehead אני זוכרת שהראית לי ב-2013, כשביקרנו אצל גל בLA.
ה-I`iwi מהוואי נראה כמו המקביל האקולוגי שלי הצופית שלנו וה-hummingbirds שלכם. הוא יפהפה!
אהבתיאהבתי